Sluiten

Vol gas codes kraken: Meryn doet ‘t

“Gewoon lekker knallen”, dat maakt de dag van webdeveloper Meryn helemaal goed. Vette dingen maken, liefst in een kort tijdsbestek, daar kan hij zijn energie in kwijt. Hoewel, daarnaast heeft Meryn ook nog een andere uitlaatklep: als hij op zijn motor stapt weet hij de gashendel goed open te draaien.

Wat doe jij op een dag?

Mijn dag begint met een kopje zwart goud. Vervolgens check ik mijn e-mails, de planning en ga ik aan de slag. Ik programmeer websites en webshops en zorg voor support nadat een website is opgeleverd. Iets bouwen wat er nog niet is geeft me een kick!

"Iets bouwen wat er nog niet is geeft me een kick!"

Klinkt uitdagend.

Dat is het ook. Websites worden steeds complexer, dus je moet creatief en vastberaden zijn. Ik bijt me vast in nieuwe technieken die websites nog functioneler of vetter maken. Zo ben ik echt trots op de configurator die we gemaakt hebben voor Brekr. Hiermee kun je je elektrische brommer volledig customizen. Van snelheid tot bandenprofiel en van kleur tot GPS netwerk.

Je werkt ook in teamverband?

Jazeker. Het design van de website wordt ontworpen door Jesse, Mike of Giel, maar dit staat zeker niet los van development. Vaak denk ik in een vroeg stadium al mee over de technische realisatie.

Welke skills moet een developer écht hebben volgens jou?

Je moet kunnen Googelen. 😉

Googelen?

Ja, de technische ontwikkelingen gaan heel snel. Naast de kennis en ervaring die je al hebt, is het dus belangrijk om zelf initiatief te nemen, bij te blijven en inspiratie op te doen. Goed nadenken dus, maar ook vol gas gaan.

Vol gas, daar heb jij zowel zakelijk als privé ervaring mee, toch?

Klopt. Als ik ergens met volle focus aan kan werken geeft dat een energieboost. Privé ben ik ook niet vies van een beetje adrenaline. Mijn huidige (en eerste) motor kocht ik van de vader van een vriend van mij. Hij mocht dan wel stilstaan in een schuurtje, ik ontdekte al snel dat mijn Honda Fireblade 900rr 1994 z’n naam eer aandoet.

We willen cijfers horen Meryn… Hoeveel km/uur?

Ik heb wel eens de 265 km/uur aangetikt. Maar dat was uitzonderlijk!

Oké snelheidsduivel, ben je ook wel eens lui en langzaam?

Oh, ja hoor. Ik ben kok geweest maar als ik de keuze heb tussen achter het fornuis staan of aan tafel zitten, dan vind ik het ook wel heel relaxed om me te laten bedienen.

En welk gerecht krijg je dan het liefst voorgeschoteld?

Dit is echt mijn guilty pleasure: friet met een goede hamburger. De beste goudgele staafjes vind je overigens bij De Heer in Varsseveld. Dat mag je wel in het interview noemen, zij verdienen wel wat promotie.

Je hebt geen aandelen? 

Nee, helaas.

Waar word je verder nog heel blij van?

Als ik niet scheur op mijn motor, scheur ik wel op mijn elektrische gitaar, een andere hobby van mij. Verder houd ik van gezelligheid. Met vrienden gamen en met z’n allen een paar biertjes drinken, dat vind ik top.

Mooi Meryn! We zijn blij met een snelle developer als jij in ons team. Blijf lekker codes kraken, scheuren en vol gas gaan op die motor en gitaar van je. Oh, en neem ons ook eens mee naar je favoriete friet-en-hamburgertent. Grote kans dat ze er daar dan een paar nieuwe liefhebbers bij krijgen.

Laden...
sluiten
Pauze
meer +
switchen
bekijken