Sluiten

Filmmaker Kevin vertelt videoverhalen die raken

Verhalenverteller Kevin is zo’n filmmaker die de dingen nét wat anders bekijkt. “Ik ben altijd op zoek naar dat ene haakje waardoor de video een diepere betekenis krijgt.” Zijn doel? Met video voelbaar maken wat niet in woorden uit te drukken is. Tijd om deze creatieveling beter te leren kennen! In dit blog vertelt hij over die ene bestuurder die een traantje wegpinkte en waarom het werk vóór het indrukken van de recordknop eigenlijk het leukst is. Én hij deelt zijn beste filmtips. Die wil je weten!

Wat maakt jouw werk als filmmaker bij Fervent zo interessant?

De diversiteit in opdrachten en klanten. Dat ik samen met de klant op zoek mag naar de beste visuele uiting van zijn verhaal. Een misvatting over mijn werk is dat het pas begint op de filmset; de grootste uitdaging ligt juist in het werk vóór het indrukken van de recordknop. En laat ik dat nu net het leukst vinden!

“De grootste uitdaging is het werk voorafgaand aan het indrukken van de recordknop”

Waarom is juist het voortraject zo belangrijk?

Met video wil ik een verhaal vertellen met een diepere betekenis. Om dat te realiseren is het belangrijk om de klant goed te leren kennen, zodat je zijn DNA voelbaar kunt maken in de video. Wat karakteriseert deze klant, wat is zijn boodschap? Dat is de basis voor de ontwikkeling van het videoconcept. Vervolgens verpak ik de boodschap op een creatieve manier om de kijker echt te kunnen boeien.

Daarbij geldt: hoe beter je een klant kent, hoe makkelijker je aanvoelt wat hij wil. Inmiddels voelt het voor sommige klanten alsof ik een verlengstuk ben van hun bedrijf. Daardoor kan ik goed meedenken en snel schakelen.  Als een klant dan niet precies onder woorden kan brengen wat hij wil, lukt het me vanwege die persoonlijke band vaak toch om dit op de juiste ma

“Als verlengstuk van een bedrijf kan ik beter meedenken en sneller schakelen”

Welk compliment heb jij ooit gekregen dat jou écht raakte?

Dat compliment komt van een klant die middenin een veelomvattende organisatieverandering zat, waar een andere manier van denken en werken bij kwam kijken. Aan mij de taak om zowel de heritage als de filosofie voor de toekomst in beeld te brengen. Het resultaat: een video die werknemers wist te inspireren. En het mooiste compliment? De klant die mij vertelde dat zelfs de bestuurder emotioneel was. Missie geslaagd!

Oké filmfanaat, tijd voor een dilemma! Nooit meer filmen of nooit meer films kijken?

Lastig, maar… nooit meer filmen. Er zijn gewoon te veel mooie series en films die ik graag zou willen zien of nog een keer wil bekijken.

Kom maar door met die filmtips!

Mijn twee favoriete films verdienen écht meer credits, dus ik deel ze graag. De eerste is ‘Enemy’ van Denis Villeneuve. Deze film laat je nadenken en zat nog dagen in mijn hoofd. De tweede is ‘Stalker’ van Andrej Tarkovski, één van de grondleggers van sciencefiction. Een klassiekertje uit 1979, die je vandaag de dag nog steeds zó wegkijkt. De prachtige cameravoering en artistieke shots laten mijn filmhart harder slaan.

Is jouw leven buiten je werk ook net als in de film?

Ligt eraan over welk genre je het hebt… Buiten werktijd vind ik het heerlijk om tijd met mijn gezin te besteden en experimenteer ik met analoge fotografie. Het in beeld brengen van een verhaal is toch wel echt mijn ding.

En kunnen we een speelfilm van jou op het witte doek verwachten?

Haha, ideeën genoeg! Het genre zou waarschijnlijk sciencefiction of mystery zijn. Ik vind het leuk om de kijker juist niet te veel aan de hand te nemen, maar ruimte over te laten voor eigen interpretatie. Een film mag je aan het denken zetten.

Mee eens Kevin, we kijken nu al uit naar jouw vrij-te-interpreteren speelfilm. Je filmtips zetten ons in elk geval alvast aan het denken. Thanks!

Laden...
sluiten
Pauze
meer +
switchen
bekijken